Tarik Hamidović i Bakir Babović prvaci BiH u šest disciplina

Print

b_490_360_16777215_00_images_novosti_bakir_tarik.jpg

U Sarajevu je 27. i 28. juna 2015. godine na olimpijskom bazenu na Otoci održano Ljetnje državno prvenstvo BiH za mlađe juniore, juniore i seniore na kome je nastupilo 155 plivača iz 18 klubova BiH.

PK Galeb Gikil Lukavac bez bazena i klupskih treninga nastupio je sa tri plivača koji su osvojili ukupno 13 medalja (šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane). Medalje su osvojili Bakir Babović i Tarik Hamidović koji su plivali u konkurenciji juniora i seniora, a zapažen je i nastup Almira Subašića koji je na ovom prvenstvu u kategoriji mlađih juniora opravdao epitet jednog od najperspektivnijih plivača iz Lukavca.

 

U juniorskoj konkurenciji Bakir Babović je prvak BiH u tri discipline 50, 100 i 200 metara prsno, a u disciplinama 200 i 400 metara mješovito osvojio je srebrne medalje. U seniorskoj konkurenciji Bakir je u disciplini 100 metara prsno ovojio srebrnu medalju, 200 prsno bronzanu, a u disciplinama 50 prsno i 200 mešovito bio je četvrti, a u disciplini 400 mješovito šesti.

U juniorskoj konkurenciji Tarik Hamidović je osvojio tri zlatne medalje i tako je postao državni prvak Bosne i Hercegovine u disciplinama 50 delfin, 100 delfin i 100 leđno, dok je u disciplinama 50 leđno i 200 delfin osvojio bronzane medalje. U seniorskoj konkurenciji Tarik je osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 metara delfin i dva četvrta mjesta u disciplinama 100 leđno i 100 metara delfin.

 

Da li će ovi rezultati koje mladi lukavački plivači postižu iz takmičenja u takmičenje konačno pokrenuti lukavačku javnost i nadležne u općinskim strukturama da im pomognu da prevaziđu probleme oko treninga na bazenu u Tuzli i da li će građani Lukavca, grada koji je možda i jedini grad u BiH koji nema bazen, dočekat da se već jednom sa mrtve tačke pomjeri pitanje privatizacije lokalnog bazena koji je potreban i općini i Galebu, jer kako sada stvari stoje možda je ovo posljednje Prvenstvo na kome su nastupili „galebovi“.

Tuesday the 25th. Custom text here. Design © Top poker sites - All rights reserved.